Vad är typiskt för 70 talet?

Innehållsförteckning

Vad är typiskt för 70 talet?

Vad är typiskt för 70 talet?

Under 1970-talet slog miljötänkande igenom på allvar, vilket i Sverige bland annat yttrade sig i gröna vågen. Vietnamkriget var en av de största konflikterna under kalla kriget. Discomusiken slog igenom vid decenniets slut. Sex Pistols var ett av många band då punkrocken slog igenom vid decenniets slut.

Vart kan man köpa 70 tals kläder?

Tur är väl då att vi på Fyndiq har samlat massor av billiga dräkter med 70-talstema online här på denna sida för dig att fynda bland. Du hittar allt från hippie kläder till kläder för ett riktigt 70-tals disco och kostymer som minner om vad John Travolta bar i kultfilmen Saturday Night Fever.

Varför blev stilen androgyn på 70 talet?

Under 1970-talet tog den framväxande feministrörelsen henne till sig och Meret Oppenheim arbetade själv aktivt för kvinnans rättigheter. Men hon stegrade sig inför begreppet ”kvinnlig konst”. En människa består av både manligt och kvinnligt, framför allt gör konsten det, menade hon.

Vad hade man för kläder på 60 talet?

I början av 1960-talet användes mycket bleka pasteller, såsom rosa, ljusblått, pistasch, gult och turkost. I mitten av 1960-talet gick man mer till abstrakta mönster i starka färger, och efter det övergick modet till OP-mönstrade kläder i svart och vitt och hundtandsmönstrade plagg var mycket omtyckta.

Hur lät musiken på 70-talet?

Jazzrocken var förebilden till den tillkrånglade musiken och ”tuggummipopen” stod som föredöme för den lite mer konstnärliga musiken. Men den allra viktigaste stilen var ändå hårdrocken. Två helt nya stilar dök upp under 70-talet, Reggaen och punken. Båda förändrade rocken på sitt sätt.

Hur såg samhället ut under 70-talet?

1970-talet präglades av en stagnerande ekonomi till följd av oljekrisen och den uppkommande miljöfrågan som rörde främst kärnkraftsfrågan. Den första borgerliga regeringen på 44 år under Thorbjörn Fälldin tillträdde 1976 men fortsatte i mångt och mycket socialdemokraternas idé om ett välfärdssamhälle.

Var kan man köpa 60 tals kläder?

Vi har ett festligt utbud av 60-tals kläder från det ikoniska årtiondet, och du hittar till exempel trumpetbyxor, korta blomsterklänningar, huvudband, höga stövlar, färgglada skjortor och långt hår. Här hittar du allt du behöver för att se ut som om du kommer direkt från Woodstock Festivalsommaren 1969.

Relaterade inlägg: