Var kan man köpa 70 tals kläder?

Innehållsförteckning

Var kan man köpa 70 tals kläder?

Var kan man köpa 70 tals kläder?

Tur är väl då att vi på Fyndiq har samlat massor av billiga dräkter med 70-talstema online här på denna sida för dig att fynda bland. Du hittar allt från hippie kläder till kläder för ett riktigt 70-tals disco och kostymer som minner om vad John Travolta bar i kultfilmen Saturday Night Fever.

Hur sminkar man sig på 70-talet?

Det man dock inte får glömma bort är att i början av 70-talet gjorde David Bowie succé som Ziggy Stardust och Glamrocken föddes. Han klädde sig i klänning och sminkade sig kraftigt. Även punken föddes under detta årtionde med sina extrema uttryck både inom makeup och frisyrer.

Hur såg modet ut på 70-talet?

I början på 70-talet var modet inspirerat av hippiestilen och en mer glamorös stil. Hippiestilen hade sin början redan på 60-talet och det var denna som följde med in på det tidiga 70-talet. Istället för att bära traditionsenliga smycken bar de gärna smycken gjorda av exempelvis stenar, snäckor och fjädrar.

Hur såg Sverige ut på 1970 talet?

1970-talet präglades av en stagnerande ekonomi till följd av oljekrisen och den uppkommande miljöfrågan som rörde främst kärnkraftsfrågan. Den första borgerliga regeringen på 44 år under Thorbjörn Fälldin tillträdde 1976 men fortsatte i mångt och mycket socialdemokraternas idé om ett välfärdssamhälle.

Relaterade inlägg: