Vad är typiskt för 1950 talet?

Innehållsförteckning

Vad är typiskt för 1950 talet?

Vad är typiskt för 1950 talet?

1950-talet, eller i vardagligt tal 50-talet, är ett årtionde inom den kristna tideräkningen mellan 1 januari 1950 och 31 december 1959. Det kalla kriget var i full gång och spänningarna mellan blocken växlade. Inom ungdomskulturen blev rockmusik populärt.

Vad är 50 talsstil?

Typiskt för 50-talshuset. Mustiga färger som vinrött och petroleumgrönt. Mjuka, organiska former, som i en svängd trappa. Teak och andra ädla träslag är högsta mode.

Hur var det att leva på 1950-talet?

Förhållandena var spartanska, leksakerna få och familjen umgicks kring hushållsarbete. Uppfostran på 1950-talet var helt klart annorlunda än i dag. Minstingen i en familj på åtta syskon, mamma och pappa visste sin plats. Det gällde att inte ta så stor plats.

Hur lyssnade man på musik på 50 talet?

musikklasser. Under 1950-talet spred sig den nya rytmiska musikstilen till ungdomar ur den vita medelklassen. Också vita artister började spela elförstärkt rytmisk musik, som blev alltmer populär och spreds via radiostationer som riktade sig till ungdomar.

Hur gör man en 50 tals frisyr?

med en välgjord frisyr stärker du din 50 tals image på ett riktigt bra sätt. Blir du riktigt duktig på att göra i ordning håret så kommer du att få många komplimanger och förstärker du din rockabillyfrisyr med en 50 tals klänning eller något annat snyggt retroplagg är din 50 tals pinup outfit total.

Relaterade inlägg: