Varför drabbades de civila hårdare på östfronten?

Innehållsförteckning

Varför drabbades de civila hårdare på östfronten?

Varför drabbades de civila hårdare på östfronten?

Varför drabbades de civila hårdare på östfronten? För att de ville skära av Storbritanniens försörjning och för att komma åt deras resurser.

Vad hände på västfronten?

Västfronten skapades vid första världskrigets utbrott 1914 då den tyska armén började invadera Luxemburg och Belgien och fick sedan militär kontroll över viktiga industriregioner i Frankrike. ... Offensiven stoppades och ententen startade en offensiv som till slut tvingade tyskarna att kapitulera.

Vad var anledningen till det ryska sammanbrottet?

Den främsta orsaken till Rysslands sammanbrott var missnöjet med tsarregimen som kulminerade i revolutionen i november 1917. En av punkterna på Lenins agenda var att så fort som möjligt avsluta kriget med Tyskland för att på så sätt få möjlighet att genomföra revolutionen i lugn och ro inom landet.

Vilka länder var med i centralmakterna?

3. Till centralmakterna hörde Tyskland, Österrike-Ungern och Osmanska riket och till ententen hörde Frankrike, Storbritannien och Ryssland. 4. En serbisk terroristgrupp mördade Österrikes kronprins Frans Ferdinand och hans fru i Sarajevo och detta kallas skotten i Sarajevo.

Varför drabbades de civila mer på östfronten än på västfronten?

Tysklands militära ledare, Paul von Hindenburg och Erich Ludendorff krävde att Ryssland skulle behandlas hårt, medan den civila regeringen hade en mildare inställning till ryssarna, men i slutändan segrade Hindenburg och Ludendorff.

Vad hände på västfronten under andra världskriget?

Västfronten under andra världskriget syftar vanligen på den del av krigföringen som skedde mellan Tyskland och de västallierade (huvudsakligen Frankrike, Storbritannien och USA) på europeisk mark under andra världskriget.

Relaterade inlägg: