Vad händer med batterierna?

Innehållsförteckning

Vad händer med batterierna?

Vad händer med batterierna?

Vad händer sedan? Batterierna sorteras efter kemiskt innehåll. De olika metallerna återvinns i nya batterier eller i stålindustrin. Kvicksilverbatterier återvinns dock inte, eftersom Riksdagen har beslutat att kvicksilver ska fasas ut från kretsloppet.

Kan batterier återvinnas?

Batterier har olika egenskaper som måste tas hänsyn till i återvinningsprocessen. ... Engångsvarianten är de ”vanliga” lösa batterierna som du sätter i och tar ur ficklampor, fjärrkontroller, väckarklockor eller leksaker. När de är slut ska de lämnas in till återvinning i en batteriholk, återvinningscentral eller i butik.

Vart hamnar batterier?

Lösa småbatterier lämnas i batteriholk eller liknande behållare. Produkter med inbyggda batterier lämnas tillsammans med annat elavfall, oftast på kommunens återvinningscentral. Bilbatterier lämnas på kommunens återvinningscentral eller liknande eller till dem som säljer bilbatterier.

Vart tar batterierna vägen?

Fakta: Batteriåtervinning. Det är mindre, vanliga batterier som skickas till återvinningscentralen i Karlskoga. Här återvinns en del av batterierna, medan andra skickas för återvinning utomlands. Delar av materialet går till förbränning.

Relaterade inlägg: