Vad göra i Riksgränsen?

Innehållsförteckning

Vad göra i Riksgränsen?

Vad göra i Riksgränsen?

Det finns mycket att välja på vare sig du föredrar utstakade backar eller mer orörd natur. Vi erbjuder även guidade turer till ishotellet i Jukkasjärvi och aktiviteter med fokus på norrsken. Efter en dag i backen får du inte missa after-skin i baren Grönan eller slappna av på Relaxen SPA & Sauna.

Vad betyder Riksgränsen?

Riksgränsen är en by och vintersportort i nordvästra delen av Kiruna kommun, Torne lappmark. Orten var fram till 1995 klassad som en småort. Byn är belägen på den svenska sidan av riksgränsen till Norge (därav namnets ursprung), cirka 140 km från Kiruna tätort.

Vilken typ av skidåkning lockar turister till Riksgränsen?

Här finns det sex liftar och 15 pistade backar, men det är inte i första hand för de pistade nerfarterna som skidåkare kommer hit. Istället är det för många off-piståkningen som lockar människor, där Riksgränsen räknas till en av de absolut bästa platserna i Sverige.

Hur lång är skidsäsongen i Riksgränsen?

Våra skidpass ger dig åkning både i Björkliden & Riksgränsen. Skidsäsongen för i år, Björkliden 11 februari – . Riksgränsen 25 februari – .

Vad heter sjön som ligger vid Riksgränsen?

Vassijaure, nordsamiska Vássejávri, är en alpin insjö som ligger mellan orterna Riksgränsen och Vassijaure i Kiruna kommun i Lappland som ingår i Torneälvens huvudavrinningsområde. Sjön har en area på 6,22 kvadratkilometer och ligger 462,1 meter över havet.

När brukar Riksgränsen öppna?

Riksgränsen öppnar igen den 25/2-2022 för skidsäsongen. Varmt välkomna!

Relaterade inlägg: