Vad för slags deckare skrev Henning Mankell?

Innehållsförteckning

Vad för slags deckare skrev Henning Mankell?

Vad för slags deckare skrev Henning Mankell?

Henning Mankell
Henning Mankell
Henning Mankell 2013.
Verksam1973–2015
GenrerKriminalroman, thriller, Historisk roman, Ungdomsroman
Framstående verkKurt Wallander-böckerna

Vad heter Kurt Wallander på riktigt?

Han har på film spelats av Rolf Lassgård, Krister Henriksson, Kenneth Branagh, Gustaf Skarsgård och Lennart Jähkel....Kurt Wallander[redigera | redigera wikitext]
Kurt Wallander Wallander-rollfigur
Historia
Första framträdandeMördare utan ansikte
Sista framträdandeSorgfågeln

Är Mankells Wallander?

Kurt Wallander-filmerna är en samling filmer och tv-serier baserade på Henning Mankells rollfigur med samma namn. Det förekommer totalt fyra olika Wallander-serier: tre svenska och en brittisk. Totalt har 12 böcker givits ut av Henning Mankell om Kurt Wallander.

Vart bor Henning Mankell?

Sedan många år är Mankell bosatt växelvis i Ystad, Särö och i Maputo, Moçambique, där han är chef för teatern Teatro Avenida. Mankell ingick sitt fjärde äktenskap 1998 då han gifte sig med Eva Bergman, dotter till filmregissören Ingmar Bergman.

Vem var Mankell gift med?

Eva Bergman1998–2015 Kari Eidsvold-Mankell1987–1997Ulla Blom Ivarsson1980–1981 Henning Mankell/Spouse

Vad heter Kurt Wallanders hund?

Den i filmen nu 60-åriga Wallander spelas av skådespelaren Krister Henriksson och det verkar som både han och karaktären Wallander blivit mer harmonisk av att lämna staden. I filmen har Wallander bland annat skaffat sig hunden Jussi.

Vilken är den sista Wallander filmen?

Wallander – Sorgfågeln är en svensk thrillerfilm från 2013 i regi av Lisa Ohlin. I rollen som Kurt Wallander ses Krister Henriksson och i övriga roller ses bland andra Charlotta Jonsson som Linda Wallander och Douglas Johansson som Martinsson. Filmen är den sista i serien med Henriksson som Wallander.

Vad är Kurt Wallander känd för?

Författaren Henning Mankells romanfigur Kurt Wallander är kriminalkommissarie vid polisen i Ystad och nyckelperson i en romansvit om sammanlagt 10 böcker. Redan något år efter att den första boken hade getts ut, började Wallanderturisterna komma till Ystad.

Hur många Wallander filmer medverkade Krister Henriksson i?

Det var 2005 som Krister Henriksson axlade rollen som Kurt Wallander för första gången och det har blivit totalt 26 filmer om kriminalkommissarien i Ystad.

Relaterade inlägg: