Hur blir man bättre på merförsäljning?

Innehållsförteckning

Hur blir man bättre på merförsäljning?

Hur blir man bättre på merförsäljning?

Låt oss titta på några konkreta tips hur du ökar merförsäljningen på kundtjänst.

  1. Försäljning = Service. Det är viktigt att från början avdramatisera försäljningen och visa att den är en viktig del av att ge service. ...
  2. Utbilda och utbilda mer. ...
  3. Rätt personal. ...
  4. Mät och följ upp. ...
  5. Systemstöd. ...
  6. Tävlingar.

Vad driver försäljning?

För att få fart på försäljningen handlar det inte bara om att hitta nya kunder utan lika mycket om att behålla det du redan har. Se därför till att dina kunder är riktigt nöjda, då köper de mer och de kommer att prata gott om dig till andra.

Vad gör en Kundutvecklare?

Arbetet med att få kunder att bli lönsammare och ambassadörer för varumärket kallar jag kundutveckling. Ofta används 80/20-regeln som säger att 80 % av omsättningen kommer från 20 % av kunderna. ... Syftet och målet med kundutveckling är helt enkelt att förflytta kunder från mitten till att bli fans och ambassadörer.

Vad betyder korsförsäljning?

Definitionen av Cross Selling kan formuleras som: när fler än en säljare, från samma eller olika säljavdelningar, bearbetar samma kund eller prospekt, för försäljning av flera olika produkter eller tjänster.

Vilket påstående är bäst vid merförsäljning?

Merförsäljning betyder att man säljer mer till en befintlig kund eller en kund där man just nu fått ja på en första affär. Merförsäljning anses vara lättare och mer lönsamt jämfört med att skaffa en helt ny kund.

Relaterade inlägg: