Vad handlar samhälle om?

Innehållsförteckning

Vad handlar samhälle om?

Vad handlar samhälle om?

Samhällsorienterande ämnen (SO) är ett svenskt samlingsbegrepp för ämnena geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Enligt rådande timplan skall eleverna få minst 885 timmars utbildning i de samhällsorienterande ämnena.

Vad är samhällskunskap 1b?

Kursen Samhällskunskap 1b ger dig kunskaper om hur Sverige styrs på lokal, regional och central nivå. Du får lära dig mer om demokrati och hur ett demokratiskt samhälle styrs och hålls ihop. I kursen lär du dig också om medier och EU, och får även kunskap i ekonomi och juridik.

Vad lär man sig på So?

Ämnet samhällskunskap består av flera olika kunskapsområden varav statsvetenskap, nationalekonomi, sociologi och juridik är de mest framträdande. Något förenklat skulle man kunna säga att samhällskunskap handlar om vad det innebär att leva i dagens samhälle och vilka rättigheter och skyldigheter du har som medborgare.

Vad menas med SO ämnen?

De samhällsorienterade ämnena på högstadiet är: Samhällskunskap, historia, religion och geografi. När eleverna börjar år 7 använder vi första tiden till att lära känna varandra genom olika värderingsövningar, roller och normer och trygghet i gruppen och skolan.

Vad innebär samhällsvetenskapliga begrepp?

Samhällsvetenskap är en samlingsbenämning på de vetenskapliga ämnen (samhällsvetenskaper) som studerar samhället ur olika aspekter. Samhällsvetenskap kan, beroende på inriktning, överlappa med beteendevetenskap och humaniora.

Relaterade inlägg: