Har jag ABS bromsar?

Innehållsförteckning

Har jag ABS bromsar?

Har jag ABS bromsar?

ABS-tekniken har blivit mycket populär sedan 1970-talet och numera är de allra flesta nyare bilar utrustade med tekniken. Olika tillverkare har också tagit fram olika variationer på tekniken, till exempel finns det idag både elektroniska och hydrauliska ABS-bromssystem.

När kopplas ABS bromsen in?

ABS-bromsar är en väsentlig förbättring mot tidigare bromsar: ger styrförmåga vid kraftiga inbromsningar och förkortar bromssträckan, särskilt på hala vägar, samt minskar slitaget på däcken. Eventuella fel på ABS-systemet kommer att indikeras av varningslampan på instrumentpanelen.

Vilka tre huvuddelar består bromssystemet av?

Bromssystemet ett system som används för att minska hastigheten på ett fordon eller förhindra att fordonet sätts i rullning. Det finns främst tre olika typ av bromssystem, hydrauliska, mekaniska och elektroniska.

Hur fungerar låsningsfria bromsar?

Många nya bilar har låsningsfria bromsar, kallade ABS-bromsar. Med ABS-bromsar låser sig inte hjulen när du bromsar vilket innebär att du kan fortsätta styra även när du bromsar hårt. ABS-bromsar minskar även risken för sladd och kan ibland också förkorta bilens bromssträcka.

Relaterade inlägg: