Vad handlar I rymden finns inga känslor?

Innehållsförteckning

Vad handlar I rymden finns inga känslor?

Vad handlar I rymden finns inga känslor?

18-year-old Simon shares an apartment with his brother Sam. Simon, who has Asperger's syndrome, requires a fixed schedule where every single thing must always stay the same week after week. This can get a bit tiring to Sam. Simple Simon/Film synopsis

Vart är filmen I rymden finns inga känslor inspelad?

Om filmen. Att döma av det inzoomade jordklotet i filmens början utspelar sig handlingen i Sollefteå, på samma plats som filmen delvis är inspelad i. Filmen har också inslag från Sundsvall, närmare bestämt Videobutiksscenerna från "Video Drome", en ökänd videobutik i Sundsvall .

Var spelades I rymden finns inga känslor?

I rymden finns inga känslor
Kategori:Spelfilm
Regissör:Andreas Öhman
Skådespelare:Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss
Land:Sverige
Språk:Svenska

Vad är viktigt att tänka på om en ska skildra en diagnos sjukdom på film?

Att skildra en diagnosfilm är alltid svårt och kräver reflektion. Vad tycker ni är viktigt att tänka på om en ska skildra en diagnos/sjukdom på film? Finns det etiska och moraliska dilemman att förhålla sig till? Hade det varit en dokumentärfilm skulle vi nog se andra bilder.

Hur gammal är Sam I rymden finns inga känslor?

Dramakomedi om 18-årige Simon som har Aspergers syndrom och behöver ett fast schema i livet. Förändringar kan han bara hantera i små doser. Han delar lägenhet med sin bror Sam men när denne deppar ihop efter att ha blivit dumpad av sin flickvän, spricker hela tillvaron för Simon.

Hur vet man om man har Aspergers syndrom?

Typiska symtom för diagnosen Asperger var till exempel: Svårigheter i socialt samspel, undvikande beteende eller oförmåga till sociala kontakter. Svårigheterna bottnar i bristande social inlevelseförmåga vilket omfattar svårigheter att förstå hur andra tänker, känner och vad de outtalade signalerna i samspelet betyder.

Hur framställs psykisk ohälsa på film?

Karaktärer med psykisk ohälsa framställs som barnsliga Nästan hälften (43 %) av karaktärerna med psykisk sjukdom framställs på något sätt som barnsliga, icke-produktiva och misslyckade. Personerna pratar med grammatiskt enkelt språk, använder en barnslig röst och framstår som förvirrade.

Hur många känslor finns det i rymden?

I rymden finns inga känslor.

Vad är orsaken till Aspergers syndrom?

Genetisk och/eller neurologisk defekt. Någon direkt orsak eller specifika orsaker till Aspergers syndrom är okända. Det är dock påvisat att det finns en ärftlig faktor.

Får man säga Asperger?

Tillstånd. Ordet tillstånd betyder att det är ett sätt att vara, och inte en sjukdom. Aspergers syndrom var en egen diagnos förut, men den diagnos man oftast får nu är AST. Om du har fått diagnosen Aspergers syndrom, är det fortfarande det du har.

Relaterade inlägg: