Vad ska man ha för utbildning för att jobba på Arbetsförmedlingen?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha för utbildning för att jobba på Arbetsförmedlingen?

Vad ska man ha för utbildning för att jobba på Arbetsförmedlingen?

Ett krav för att arbeta som arbetsförmedlare är att man har en akademisk utbildning som innehåller minst 180 högskolepoäng.

Vad krävs det för utbildning för att jobba som handläggare?

Som handläggare är din uppgift att fatta beslut i olika myndighetsärenden eller att genomföra utredningsarbete. En handläggare kan ha olika utbildningsbakgrund. De vanligaste utbildningarna bland händläggare är Beteendevetare, Jurist, Civilekonom/Ekonom, Samhällsvetare och Socionom.

Vem har rätt till arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen kan få gå en arbetsmarknadsutbildning. Det är Arbetsförmedlingen som beslutar om du får gå utbildningen. Vi har arbetsmarknadsutbildningar inom områdena transport, entreprenad, service och teknik/industri.

Vad gör en Beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen?

Du ska ha förmåga att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer. Du ska också ha god förmåga att hantera information, se hur delar hänger ihop och ser din del i helheten. God förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Hur kan man arbeta på Arbetsförmedlingen?

  • Som anställd på Arbetsförmedlingen (AF) kan man arbeta med olika arbetsuppgifter, t.ex kan man arbeta på avdelningen Kundrelationer där man tar emot klagomål och synpunkter, man kan också arbeta som SIUS-konsulent eller som EURES-rådgivare, som arbetsförmedlare eller som arbetsvägledare.

Vad är en arbetsmarknadsutbildning?

  • En arbetsmarknadsutbildning är en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. Utbildningen garanterar inte att du får ett jobb, men den förbättrar dina chanser rejält. Utbildningen är oftast från några veckor upp till 6 månader, men kan i vissa fall vara längre. Utbildningen är på heltid.

Vad är ett centralt uppdrag som arbetsförmedlare?

  • Ett centralt uppdrag som arbetsförmedlare är att matcha ihop personer som söker jobb med arbetsgivares behov av att rekrytera medarbetare. Matchningen sker ofta med stöd av IT-verktyg, antingen för att söka efter kandidater till en given platsannons eller att hitta platsannonser som ligger nära en sökandes profil.

Relaterade inlägg: