Vilken funktion har Hinnsäckarna?

Innehållsförteckning

Vilken funktion har Hinnsäckarna?

Vilken funktion har Hinnsäckarna?

I Sacculus rör sig kristallerna i vertikal ledd. Hinnsäckarna mäter huvudets linjära rörelser. Kristallsystemets uppgift är att ge oss information om hur huvudet är orienterat mot jordgravitationen. Balanskristallerna ligger ovanpå en slags gel.

Vilka är kroppens balansorgan?

Inuti hörselsnäckan och balansorganet finns sinnesceller som kallas hårceller. Det är celler med små tunna hår på ytan. Hårcellerna tar emot information om ljud och balans och skickar vidare informationen till hjärnan genom hörsel- och balansnerven. Innerörat består av snäckan och balansorganet.

Vilken betydelse har synen för balansen?

Synen informerar om huvudets och kroppens läge i förhållande till omgivningen. Ögonen registrerar att rummet står stilla. Ögonen kan dessutom bekräfta att informationen från känseln, leder och balansorgan verkar stämma.

Vad betyder balansorgan?

Balansorganet är ett litet mätinstrument som ständigt skickar informationer till hjärnan. Informationen når hjärnan genom signaler som berättar om hur huvudet hålls och accelereras. Vi har ett balansorgan i varje öra. Varje balansorgan innehåller tusentals s k hårceller.

Relaterade inlägg: