Vilken cirkulationspump ska jag ha?

Innehållsförteckning

Vilken cirkulationspump ska jag ha?

Vilken cirkulationspump ska jag ha?

SV: Vilken cirkulationspump ska jag köpa? Det är bra att ha en tryckstyrd pump i system där flödet varierar, då kan pumpen varva ner i driftlägen där termoststventiler stänger och pumpen drar då mindre ström. Särskilt viktigt om du tänker dig att köra med batteribackup.

Hur de torra cirkulationspumparna är konstruerade?

Ljudnivån på pumparna varierar mellan 28 - 60 dB (A) beroende på pumptyp, effekt (kW) och driftpunkt. Pumpen och motorn är en enhet, motorn och pumphjulet sitter på samma axel (så kallad Monoblock-konstruktion). Motorn är av torr typ. Symbolen anger risk för livshotande personskada och svåra materiella skador.

Hur stor cirkulationspump behövs?

lat. I värmesystem brukar man sträva efter 1m tryckfall över radiatorventilerna, sen behövs det någon meter till för att få auktoritet i systemet, så en pump med en tryckuppsättning på 2-3 m vid dimensionerande flöde räcker gott.

Vad gör en producent i ett värmesystem?

Ett vattenburet värmesystem består av en produktionsenhet, till exempel en värmepanna, värmepump, solfångare, eller fjärrvärme. Värmen distribueras genom rör som distribuerar värmen till förbrukningsenheterna radiator eller golvvärme eller en aerotemper.

Hur ser cirkulationspumpen ut?

En cirkulationspump är en pump som ser till att det varma vattnet når ut till alla radiatorer i huset. Oavsett om du har oljepanna eller fjärrvärme är cirkulationspumpen hjärtat i systemet. ... Cirkulationspumpen för värme pumpar runt vattnet till radiatorer och golvvärmesystem.

När ska cirkulationspumpen gå?

I en värmepump finns i de flesta fall minst två cirkulationspumpar, en för värmesystemet och en för borrhål (bergvärme) eller för utedelen (luft/vatten). En cirkulationspump går många timmar på ett år, ca. 3-5000 timmar. Därför krävs det i många fall utbyte inom 6-10 år då dessa slits ut.

Hur kyls en torr cirkulationspump?

Pumpar finns med torrlöpande och våtlöpande motorer. I en våtlöpande pump kyls pumpmotorn av systemvätskan medan den i en torrlöpande pump kyls av den omgivande luften.

Vad är det för skillnad mellan en torr och våt pump?

Visar om cirkulationspumpen har en så kallad våt eller torr motor. I en torr motor är pumphuset och motorn separata. I en våt motor är de en enhet. Ekodesign ställer krav energieffektivitet för cirkulationspumpar med våt motor.

Kan en varvtalsreglerad pump användas i alla värmesystem?

Varvtalsreglerade cirkulationspumpar för värmesystem i en- och tvåfamiljshus har funnits på marknaden sedan början av 1990-talet. ... I de flesta fall är detta inte möjligt, eftersom det inte finns information om det aktuella värmesystemet.

Relaterade inlägg: