Vilka syften har Barnobservationer?

Innehållsförteckning

Vilka syften har Barnobservationer?

Vilka syften har Barnobservationer?

Barnobservationer används i första hand som ett verktyg för att bedöma och undersöka hur barnen förhåller sig till den normala utvecklingskurvan för deras åldergrupp. Arbetssättet lyfter fram det som barnet inte kan.

Vad är syftet med dokumentation?

Dokumentation utgör ett viktigt instrument i kvalitets-, säkerhets-, uppföljnings- och utvärderingsarbetet. Syftet med att dokumentera är att bidra till god kvalitet och säker vård. I dokumentationen tydliggörs den enskildes behov av hjälp och stöd samt vad, hur och vem som ska tillgodose hjälpbehoven.

Vad är en dokumentation?

Dokumentation är en samling dokument som beskriver ett föremål (till exempel en elektronisk apparat, där en instruktionsbok kan ingå i dokumentationen) eller en situation (till exempel en resa, där dokumentationen kan utgöra en reseskildring). ... Dokumentering är skapandet av sådana dokument.

Vad Hur Varför dokumentation?

alster och foton från barnen, var en gemensam syn på vad dokumentation är. Medan hur och varför den utfördes urskildes det en variation i resultatet. Förskollärarna menade på att dokumentationsarbetet utfördes för att synliggöra barnets lärande.

Vad är syftet med pedagogisk dokumentation?

Med hjälp av dokumentation ska du och dina kollegor följa barnens utveckling och lärande men också analysera och utvärdera utbildningens kvalitet. Här hittar du förslag på hur du kan dokumentera med ett tydligt syfte och med olika metoder.

Vad är syftet med genomförandeplanen?

Syftet med genomförandeplanen är att skapa en tydlig struktur för genomfö- randet och uppföljningen av en beslutad insats. Genom planen tydliggörs både för den enskilde och för personalen vad som ska göras, vem som ska göra vad, när och hur [3].

Vad ska dokumenteras i skolan?

Det finns inga krav på att du som lärare ska dokumentera alla kunskaper vid både formella och informella bedömningssituationer. Det finns inte heller några bestämmelser om hur dokumentationen ska utformas. Formerna för dokumentationen ska underlätta för dig att stödja elevernas kunskapsutveckling och sätta betyg.

Hur gör man en bra dokumentation i förskolan?

Metoder för att dokumentera

  1. filma, fotografera eller spela in ljud.
  2. anteckna.
  3. låta barnen fotografera eller filma.
  4. ha gruppdiskussioner eller göra barnintervjuer.
  5. göra barnobservationer.
  6. använda diagram.
  7. låta barnen skapa teckningar, skisser eller målningar.
  8. använda tankekartor.

Relaterade inlägg: