Hur ser framtiden ut för piloter?

Innehållsförteckning

Hur ser framtiden ut för piloter?

Hur ser framtiden ut för piloter?

Senaste årets konjunkturutveckling har drabbat även flygnäringen. Konkurrensen om de mer attraktiva pilotjobben är stor och en del piloter har sökt sig utomlands. Även om det fortfarande finns osäkerhet kvar ser utsikterna framöver något bättre ut.

Vilken utbildning för pilot?

För att bli pilot måste du gå en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet. För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6.

Hur ser en vanlig dag ut för en pilot?

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet som pilot? En vanlig dag på jobbet börjar med att jag gör mig i ordning hemma, tar på mig min uniform och kör till flygplatsen. Normalt sett behöver jag anlända till vårt så kallade “crew room” på flygplatsen 1 timme innan planerad avgångstid.

Hur ser arbetstiderna ut för en pilot?

Pilot/Trafikflygare. ... Piloten planerar och genomför flygningar på uppdrag av ett flygbolag. Arbetet är ansvarsfullt och passar den som är tekniskt intresserad och har god fysik. Jobbet innebär arbete dygnet runt på oregelbundna arbetstider.

Hur svårt är det att bli pilot?

Är det svårt att komma in på pilotutbildning? – Ja, det är mycket svårt eftersom det är så hög konkurrens. Vi hade 560 sökande till 12 platser senaste ansökningsomgången.

Är det svårt att plugga till pilot?

Vi pratar med studentrekryterarna på Sveriges två främsta pilotutbildningar för att få svar. Är det svårt att komma in på pilotutbildning? – Ja, det är mycket svårt eftersom det är så hög konkurrens. Vi hade 560 sökande till 12 platser senaste ansökningsomgången.

Relaterade inlägg: