Vilka objekt undantas från objektsbeskrivning?

Innehållsförteckning

Vilka objekt undantas från objektsbeskrivning?

Vilka objekt undantas från objektsbeskrivning?

Driftskostnader. Gemensamhetsanläggningar. Byggnadens ålder, storlek och byggnadssätt. Vilka inteckningar, servitut och andra rättigheter som belastar fastigheten.

Får en mäklare ljuga?

En mäklare kan heller inte hållas ansvarig för upplysningar de lämnat om de inte medvetet ljugit eller undanhållit viktig information. Det kan exempelvis hända att de har tillgång till information som inte kommer direkt från säljaren utan från tidigare uppdrag eller genom insikter utifrån yrkeskunskap.

Vad ska en objektsbeskrivning för fastighet innehålla?

Objektsbeskrivningen ska innehålla uppgift om fastighetens beteckning, taxeringsvärde, areal och driftskostnader och om vilka inteckningar, servitut och andra rättigheter som belastar den, liksom uppgift om gemensamhetsanläggningar.

När kan en mäklare bli skadeståndsskyldig?

Mäklarens ansvar för eventuella fel Köpekontraktet gäller köparen och säljaren. ... Men i vissa fall kan det vara så att mäklaren har brustit i sina skyldigheter enligt lagen, till exempel genom att medvetet hålla inne med viktig information. Om köparen skadas av att mäklaren gör det kan mäklaren bli skadeståndsskyldig.

Är mäklare skyldig att framföra bud?

Mäklaren är skyldig att framföra alla bud till säljaren till dess att köpekontraktet är påskrivet. ... Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Eftersom det är säljaren som väljer vem som ska få köpa bostaden kan inte en mäklare lova en spekulant att hen ska få köpa.

Relaterade inlägg: