Vad har en undersköterska för ansvar?

Innehållsförteckning

Vad har en undersköterska för ansvar?

Vad har en undersköterska för ansvar?

Vanliga arbetsuppgifter för undersköterskor inom äldreomsorgen är att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, handling och andra ärenden. ... Gemensamt för undersköterskor inom hälso-och sjukvård är att de ofta ingår ofta i team tillsammans med sjuksköterskor och läkare.

Vilka är uppgifterna för undersköterskor inom hälso- och sjukvård?

  • Arbetsuppgifterna för undersköterskor som arbetar inom hälso- och sjukvård varierar beroende på arbetsplats och erfarenhet. Vanliga arbetsuppgifter är omvårdnad, att ta prover, mäta blodtryck, lägga om sår, assistera vid operation, hantera apparatur, förråd och städning.

Vad gör en undersköterska på sjukhuset?

  • Undersköterskor på en vårdavdelning på ett sjukhus hjälper patienterna att tvätta sig och klä på sig. De bäddar, serverar mat och är ofta ansvariga för sjukmateriel och förråd på avdelningen. De kontrollerar patientens temperatur, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår.

Vad gör en undersköterska på en vårdcentral?

  • På en vårdcentral kan du få utföra provtagningar t ex blodsocker och CRP, på en vårdavdelning varierar arbetet beroende på vilken avdelning du arbetar på. På en förlossningsavdelning kan en undersköterska vara till hjälp för barnmorska och läkare. Undersköterskor arbetar ofta i team med läkare och sjuksköterskor vid undersökningar och behandlingar.

Vilken egenskap måste undersköterska ha?

  • En viktig egenskap som undersköterska måste ha är ett stort människointresse. Man möter människor som är behov av hjälp och därför behövs tålamod och en förmåga att förstå patienternas situation. Arbetet som undersköterska kan vara både fysiskt och psykiskt ansträngande.

Relaterade inlägg: