Hur mycket planeringstid ska en förskollärare ha?
Innehållsförteckning
- Hur mycket planeringstid ska en förskollärare ha?
- Vilka arbetstider har barnskötare?
- Hur mycket planeringstid har en förskollärare i förskoleklass?
- Hur många timmar är heltid för förskollärare?
- Varför vill man jobba som barnskötare?
- Kan barnskötare jobba som elevassistent?
- Vad ingår i Förtroendetid?
Hur mycket planeringstid ska en förskollärare ha?
Förskollärarna jobbar max 35 timmar i barngrupp, har minst tre timmar planeringstid och två timmar förtroendetid som de själva styr över innehåll och plats för.
Vilka arbetstider har barnskötare?
Barnskötare arbetar oftast dagtid. Vissa kommuner erbjuder barnomsorg även på kvällar och helger, vilket då påverkar barnskötarens arbetstider. Barnskötare arbetar på förskolor, skolor och fritidshem. Några kan arbeta med barn på sjukhus.
Hur mycket planeringstid har en förskollärare i förskoleklass?
Svensk lag säger inget specifikt om förskollärares rätt till planeringstid. Det finns dock tydligt lagstöd för att förskollärare ska ha rätt förutsättningar att utföra sitt arbete under sin arbetstid och att arbetsgivaren är ansvarig för att förebygga ohälsosam arbetsbelastning.
Hur många timmar är heltid för förskollärare?
Ordinarie arbetstid för heltid är vanligtvis 40 timmar per vecka och minst 5 veckors semester, utom för statligt anställda, som har en veckoarbetstid på 39 timmar och 45 minuter. Lokala arbetstidsavtal kan också innehålla bestämmelser om förkortad veckoarbetstid.
Varför vill man jobba som barnskötare?
Om du är intresserad av att jobba som barnskötare så är det helt rätt yrke för dig som älskar barn och vill vara med och forma deras utveckling och framtid. Det är ett viktigt, roligt och omväxlande yrke där det är mycket lätt att få jobb. Barnen och skolorna i Sverige behöver dig.
Kan barnskötare jobba som elevassistent?
Som färdigutbildad kan du arbeta som barnskötare, elevassistent eller personlig assistent på både förskola och skola beroende på vilken inriktning du väljer. ... Barnskötaren ansvarar också för kontakt med föräldrar samt hjälper förskoleläraren med den pedagogiska planeringen. Elevassistenten arbetar inom skolan.
Vad ingår i Förtroendetid?
En mindre del av arbetstiden är förtroendearbetstid. Du styr själv över när och var den tiden ska användas, och du har fått arbetsgivarens förtroende att använda den på det sätt som gagnar din undervisning bäst. Rektorn kan alltså inte bestämma vad du ska göra under din förtroendearbetstid.