Vad betyder reflexerna på Vägstolparna?

Innehållsförteckning

Vad betyder reflexerna på Vägstolparna?

Vad betyder reflexerna på Vägstolparna?

Reflexerna ska underlätta i mörkret att se vägens sträckning och därmed minska risken för s.k. singelolyckor. Kantstolpar kan i olika europeiska länder se lite olika ut. De kantstolpar som används i Sverige är identiska med dem som används i Tyskland.

Hur långt är det mellan två stolpar?

Avståndet mellan kantstolpar ska vara 50 m på raksträcka och i svackor. Dessutom ska minst tre stolpar på samma sida vara synliga samtidigt. På motorväg ska avståndet vara 100 m.

Hur långt är det mellan stolparna på vägen?

På raka motorvägar så är det 100 meter mellan kantstolparna och på raka landsvägar så är det 50 meter mellan kantstolparna. I vissa kurvor så är avståndet mellan kantstolparna 25 meter (både på lands- och motorvägar).

Hur långt är det mellan Vägstolpar?

Försök att hålla 3 reflexstolpar mellan dig och bilen framför. Avståndet mellan den första och den tredje stolpen är 100 meter, vilket är ett bra avstånd för landsvägskörning.

Vad menas med landsvägskörning?

En landsväg är en väg för fordonstrafik utanför tätortsområde som inte är en motorväg. Den är gjord för trafik i båda riktningarna, en så kallat tvåfältsväg. ... På landsväg ska du placera dig som under gör under stadskörning, det finns ingen skillnad vad gäller korsning, svängar, vid möte och så vidare.

Relaterade inlägg: