Vad menas med Cirkulent?

Innehållsförteckning

Vad menas med Cirkulent?

Vad menas med Cirkulent?

En cirkulent är en person som har ett tankesätt och en livsstil där det alltid finns en långsiktig och kvalitativ tanke vid behovet av en ny sak/ett nytt inköp. En cirkulent anser sig vara en användare och inte en ägare av en saks livscykel. Ambitionen är att optimera användandet av saken under dess livstid.

Vad betyder ordet Hobbyepidemiolog?

Person som utan expertkunskaper i epidemiologi tvärsäkert uttalar sig om coronapandemin.

Vad är Kanskeman?

Se nedan vad kanskeman betyder och hur det används på svenska. Ett av nyorden från 2020. Kanskemän är män som har svårt att leva som vuxna, och som vill att relationen ska stanna i det outtalade, där man känner sig fram, utan att ta steget och lova något mer.

Vad betyder Underturism?

underturism – situation där besökarna är för få för att turistberoende orter ska klara sig ekonomiskt.

Vad betyder Zombiebrand?

De så kallade "zombiebränderna" är rester av bränderna som härjade förra året. De har legat pyrande i gräsen och kan komma att åter ta fart på grund av en ovanligt varm och torr vår.

Vad är en Lesserwisser?

Ett av nyorden från 2020. Började som ord vilket beskriver person som är mindre vetande men som trots detta förklarar ett fenomen för någon som vet mer. Lite besläktat med mansplaining. Används alltmer för att beskriva någon som inte har koll; någon som är hopplöst bakom kurvan.

Vem kommer på nya ord?

Ett nyord är helt enkelt ett nytt ord i språket. Svenskan får nya ord hela tiden – en del glöms bort snabbt, andra kommer för att stanna. Stora världshändelser leder till nya ord.

Var nyord?

Nya ord bildas oftast enligt ett visst mönster. De två vanligaste metoderna för att bilda nyord är att skapa en ny sammansättning av befintliga ord (till exempel klädbibliotek) eller att låna in ett ord från ett annat språk (som cringe).

Vilka ord försvann 2020?

Det är inte bara frekvensen och synen på vad som är allmänspråk som styr. Ord som kan uppfattas som stötande eller nedsättande har svårare att ta sig in i SAOL. Verb som fucka (upp), bitcha och heila, 'utföra Hitlerhälsning', finns till exempel inte med i ordlistan.

Relaterade inlägg: