Vad betyder de olika färgerna på ensilage?

Innehållsförteckning

Vad betyder de olika färgerna på ensilage?

Vad betyder de olika färgerna på ensilage?

Ju mörkare färg – desto mer värme riskerar balen att dra till sig, vilket i sin tur kan ge oönskad bakterietillväxt. ”Vit färg har den allra högsta ljusreflektionen, därefter rosa, gul, blå, ljusgrön, mörkgrön och svart. Svart har i särklass lägst reflektion och medför då en mycket större värmepåverkan än t.

Vad betyder färgerna på Ensilagebalarna?

Ensilagebalarna kläs in i rosa, blått eller gult. Ensilagebalar har för det mesta varit vita med för några år sedan började det dyka upp rosa balar på åkrar och odlingsmark. Balarna blev rosa för att stötta bröstcancerfonden och senare dök blåa balar upp i förmån för prostatacancer.

Vad står gröna höbalar för?

Gröna balar kan bli aktuellt Då är tanken att fåglarna skulle vänjas av vid att hacka på ensilagebalarna. – Fåglarna förknippar då grön plast med godsaker och vita balarna ute hos bönderna blir lämnade i fred. Det är tanken, säger Bo Karlsson.

Vad betyder svart Balplast?

GrovfoderPlastens färg kan påverka grovfodrets kvalitet. ... Mörkare plast absorberar däremot solljus och höjer temperaturen inne i balen. Svart plastfilm absorberar mest solljus. Högre temperatur innebär i sin tur ökad aktivitet hos de smörsyrabildande bakterierna inne i balen, vilket leder till sämre kvalitet på fodret.

Vad kostar en rundbal hö?

PRIS säsongen 2020-2021
TypBalstorlekPris inkl. moms
Hösilage småbalar, hel pall, om 12 balarca 35-40 kg4,00 kr/kg
Hösilage rundbalca 200 kg500 kr/st
ca 15-20 kg5,00 kr/kg
stor rundbalca 200 kg600 kr/st

Hur stor är en Ensilagebal?

Inplastat vallfoder produceras dock oftast i stora balar på ca 400-600 kg, vilket många gånger är för stora mängder foder för genomsnittsstallet. När antalet hästar som utfodras med samma bal är för få riskerar fodret i den öppnade balen att bli skämt, och stora mängder vallfoder får då kasseras.

Vad betyder dom svarta balarna?

Om de färgade balarna Det är Lantmännen och Trioplast som säljer den färgade plasten till lantbrukarna och skänker en del av intäkterna till cancerforskningen. Förra året samlade man in 225 000 kronor till prostata- och bröstcancerforskning.

Vad kostar en plastad höbal?

(Inomgård - )2021-12-29
Pris 5 000 kr
Hösilge Kravgodkänt. Rundbalar 20 st. 8 lager plast Medicin . 300kr/ bal Lennart ...
Mer info »
(Inomgård - )2021-07-15

Relaterade inlägg: