Vad betyder olika tvättsymboler?

Innehållsförteckning

Vad betyder olika tvättsymboler?

Vad betyder olika tvättsymboler?

Tvättsymbolen med två prickar i en balja betyder att plagget kan tvättas i 40 grader Celsius. Baljan med tre prickar inuti betyder att plagget kan tvättas i upp till 50 °C. Tvättsymboler med fyra prickar betyder att plagget kan tvättas i upp till 60 °C.

Vad betyder strecken på tvättmaskinen?

Tvättsymboler som vanligtvis ses både på tvättmaskinen och tvätten. Baljan med siffror inne i, indikerar hur många grader kläderna kan tåla att tvättas i. ... Strecken under baljan indikerar, att tvätten ska tvättas skonsamt. Siffrorna inne i indikerar även här graderna.

Vad betyder två streck tvätt?

En balja med vatten visar att plagget kan köras i tvättmaskin. Här står ofta ett nummer som visar vilket gradantal som gäller, exempelvis 30° eller 40°. Det här är den maxtemperatur som plagget tål. ... Om baljan har två streck under betyder det fintvätt eller ylletvätt.

Vad menas med förtvätt?

Dagens tvättmaskiner värmer upp vattnet under lång tid och tvätten blir blötlagd även utan förtvätt. Om kläderna är jordiga eller hårt smutsade kan de behöva förtvätt.

Vilket program på tvättmaskinen?

De flesta tvättmaskiner har två program för 60 grader, där det ena sällan eller aldrig når upp till den temperaturen. Anledningen är att tillverkarna vill ha energisnåla program för att klara energimärkningen. Detta program är markerat med en pilsymbol.

Vad betyder Huvudtvätt?

Du ställer in temperaturen efter skötselråden i plagget och sedan kör maskinen en förtvätt innan huvudtvätten så att smuts och fläckar löses upp. Maskinen anpassar tvättiden och vattenförbrukningen efter tvättens storlek och sparar på så sätt både vatten och energi.

Relaterade inlägg: