Vilken låt är det alla dansar till?

Innehållsförteckning

Vilken låt är det alla dansar till?

Vilken låt är det alla dansar till?

Den virala dansen Jerusalema dance challenge. Häng på! Det började i februari förra året när en dansgrupp i Angola spelade in en video med sig själva när de dansade till låten Jerusalema och samtidigt åt lunch. Videon laddades upp på sociala medier och det dröjde inte länge förrän det blev en viral hit.

Varför dansar alla Jerusalema?

Dansvideos som sprids globalt med #jerusalemachallenge i sociala medier. Syftet är att sprida hopp under pandemin. Tusentals arbetsplatser har gjort egna filmer.

Vem sjunger Jerusalema?

Master KG Jerusalema/Artists

Vad ligger Jerusalema?

Jerusalema[redigera | redigera wikitext] Jerusalema är en gospelinspirerad sång, som har skrivits, komponerats och framförts av den sydafrikanska singer-songwritern Nomcebo Zikode och har producerats av den sydafrikanske diskjockeyn och musikproducenten Master KG. Den skrevs på zulu och handlar om staden Jerusalem.

Vad heter den populära dansen?

Salsa har sitt ursprung i Latinamerika men har allt eftersom blivit alltmer populärt i många andra världsdelar. Salsa är en mycket populär dans och den bjuder på en hel del olika stilar från till exempel Kuba, Colombia, USA och Puerto Rico.

Hur Flossa?

Flossa eller floss är ett danssteg där personen upprepande svänger sina raka armar, med knutna händer, från sida till sida, ömsom framför, ömsom bakom kroppen samtidigt som man svänger med höfterna från sida till sida.

Vad heter den nya dansen?

Det handlar naturligtvis om "Jerusalema", en global världshit vars danssteg spridit sig överallt, mitt i coronapandemin. Att just "Jerusalema", en låt inspirerad av sydafrikansk kyrkomusik med en touch av disco-house och med en låttext på zulu, skulle bli en global succé, var inte givet.

Hur har dansen utvecklats?

Allt tyder på att dans är en av de tidigaste konstformerna och det finns teorier om att dansen från början var ett sätt att bevara sin historia, innan skriftkonsten uppkom. Man har hittat arkeologiska bevis på dans från Indien som daterats till 6000-talet f.Kr.

Kan du flossa?

Russell dansar en mycket speciell dans, som kallas “flossing” på engelska eller att “flossa” på svenska. – Först svänger du höfter och armar åt samma håll sen låter du höfterna fara åt ena hållet medan armarna svänger åt andra hållet. ... Men de på Backenskolan är inte ensamma – dansen har spridit sig över hela världen.

Relaterade inlägg: