När läser man Matte 3?

Innehållsförteckning

När läser man Matte 3?

När läser man Matte 3?

Kursen Matematik 3b är en fortsättningskurs efter Matematik 2b. Kursen riktar sig till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora. Under kursens gång får du bland annat fördjupande kunskaper inom algebra och du lär dig om exponentialfunktioner och talet e.

Vad är det för skillnad på matematik 3b och 3c?

Matematik 3 b Kursen bygger på matematik 2b och 2c. De finns två inriktningar: 3b som vänder sig till ekonomiska och humanistiska ämnesområden och 3c som vänder sig till naturvetenskapliga och tekniska ämnesområden.

Hur ska jag klara matte 3b?

Om du då vill läsa upp Matte 3b kan du göra prövning för att få upp betyget på kursen. Det kan du göra på din gamla gymnasieskola eller på komvux. Då kan du även välja om du vill läsa hela kursen, göra det på distans, eller plugga själv för att sedan skriva en prövning.

Vad är matte B?

Matematik B är en kurs på gymnasieskolan i Sverige, men är inte ett kärnämne och därför inte obligatorisk på alla program. ... De nya kurserna heter Matematik 2a, Matematik 2b, Matematik 2c. 2a är den lättaste och 2c är den svåraste. De nya kurserna motsvarar 100 poäng istället för 50 poäng.

Vad ingår i matematik 4?

I Matematik 4 fördjupar du dina kunskaper om funktioner och i trigonometri. Du lär dig räkna med komplexa tal, derivera trigonometriska funktioner och göra beräkningar med hjälp av integraler. Även bevismetoder och introduktion av begreppet differentialekvation ingår i kursen.

Hur länge läser man Matte 3?

Varje 100poängs kurs läser man på komvux på heltid i fem veckor. Så, om du behöver läsa 3 stycken 100poängskurser, så kan du läsa dem på 15 veckor (fem veckor per kurs), om du läser på heltid.

Vad motsvarar matte 1c?

När du läser teknik- och naturvetenskapsprogrammet heter kursen matte 1c. Det är alltså kurser som är jämförbara med varandra men heter a, b eller c beroende på vilket gymnasieprogram du läser.

Vad betyder matte 3c?

Kursen Matematik 3c är en fortsättningskurs efter Matematik 2c. Kursen riktar sig till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik. Under kursens gång får du bland annat lär dig trigonometriska begrepp, exponentialfunktioner och fördjupande kunskaper inom geometri.

Relaterade inlägg: