Vad kallas servisen från Rörstrand?

Innehållsförteckning

Vad kallas servisen från Rörstrand?

Vad kallas servisen från Rörstrand?

Rorstrand - Vår historia. Rörstrands mest ikoniska och omtyckta servis Swedish Grace, firar 90 år. Som en hyllning till jubileet och till Louise Adelborg lanseras därför guldkantade Swedish Grace Gala. För första gången på några år presenteras en helt ny servis.

Vad kostar en servis?

– Det finns flera snygga serviser man kan köpa på auktion för mellan 15 kronor. Man får mycket för pengarna, fint, ganska tåligt porslin som är tillverkat i Sverige av bra porslinsmassa.

Var tillverkas Swedish Grace?

Rörstrands porslin tillverkas i Indonesien, Thailand, Ungern och Sverige. Läs mer om Fiskars Uppförandekod för leverantörer här.

Vem har designat Eden Rörstrand?

Äran av att ha designat Eden brukar felaktigt tillskrivas "porslinsmamman" Marianne Westman. I själva verket var hon vid den här tiden på resa i USA och uppdraget gick därför till den tyska dekormålaren Sigrid Richter.

Var produceras Rörstrand?

Rörstrands porslin tillverkas i Indonesien, Thailand, Ungern och Sverige.

Var ligger Rörstrands porslinsfabrik?

Välkommen till den förvandlade porslinsfabriken Rörstrand Center i Lidköping vid Vänern. Här finns allt från shopping, museum, mat, hälsa och design. Rörstrand Center är en del av vårt svenska kulturarv där det vita guldet formats och dekorerats i över hundra år.

Vad är det värt porslin?

Stig Lindberg: 392 kronor. Marianne Westman: 341 kronor. Gunnar Nylund: 335 kronor. Hertha Bengtson: 308 kronor.

Relaterade inlägg: