Vad heter grundaren av Max?

Innehållsförteckning

Vad heter grundaren av Max?

Vad heter grundaren av Max?

Curt BergforsMax Hamburgers / Founder 2015. Vi öppnade vår 100:e restaurang! Platsen var Lidingö, där Max grundare Curt Bergfors en gång fick idén till en hamburgerkedja.

Finns Max utanför Sverige?

2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige i Norge och idag finns det tre restauranger där. 2012 etablerade Max sig i Dubai och den första restaurangen i Danmark slog upp portarna i mars 2013. Utan tvekan kommer Max att fortsätta vinna smaklökar världen över. Läs artikeln här.

Hur många Max finns det i världen?

Max Burgers Aktiebolag, tidigare Max Hamburgerrestauranger AB, är en svensk hamburgerkedja som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. År 2021 hade hamburgerkedjan 139 restauranger i Sverige, elva i Polen, sju i Norge, fyra i Danmark, och tre i Egypten som drivs genom franchising.

Varför heter det Max hamburgare?

1970 öppnades en grill i Skellefteå som i folkmun kallas för ”Krysset”. 1971 öppnades en i Luleå. Då fick Sveriges första hamburgerkedja namnet MAX – efter Curt Bergfors smeknamn. ... När McDonalds 1991, efter hård konkurrens från den lokala konkurrenten, valde att stänga i Luleå och Umeå, tog MAX över lokalerna.

Vem är ägare till MAX?

MAX är ett svenskt familjeägt företag som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Som familjeföretag har vi målet att finnas kvar i många generationer. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare.

Finns MAX bara i Sverige?

Vi har restauranger i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Du hittar även MAX restauranger i Egypten, vilka drivs av franchisetagare.

Finns MAX i Oskarshamn?

Max vill till Oskarshamn. Men burgarkedjan har inte lyckats hitta rätt läge – än. – Inom sinom tid ska vi nog komma till Oskarshamn också, säger etableringschefen Henrik Lejon.

Vilka länder finns MAX?

Vi har restauranger i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Du hittar även MAX restauranger i Egypten, vilka drivs av franchisetagare.

Hur många hamburgare har MAX?

Med en omsättning på 3,5 miljarder kronor är vi idag Sveriges näst största burgarkedja. Och vi har inte slagit oss till ro. Idag finns 126 restauranger i Sverige . Vi har även sex restauranger i Norge varav två genom franchiseverksamhet.

Relaterade inlägg: