Vad är övriga intäkter?

Innehållsförteckning

Vad är övriga intäkter?

Vad är övriga intäkter?

Förutom intäkter vid försäljning av varor och tjänster och från olika uppdrag, kan ett företag även få andra typer av inkomster som t. ex. ränta, royalty, utdelning och skadestånd.

Vad är momsfria intäkter?

Omsättningen av nästan alla varor och tjänster är momspliktig. Men det finns några undantag. Här följer exempel på tjänster där omsättningen är momsfri: sjukvård, tandvård och social omsorg.

Vad är Kostnadskonton?

Intäktskonton & kostnadskonton utgör underlag till resultaträkningen. Intäktskonton minskar i debet och ökar i kredit medan kostnadskonton ökar i debet och minskar i kredit. I resultaträkningen framgår om företaget gör vinst eller förlust och finns för en viss period, t.

Vad är Summa intäkter?

När det handlar om inkomster för varor eller tjänster som blivit sålda uppstår det ett datum på fakturan. Skillnaden mellan inkomster och intäkter är att den sammanlagda summan som har gjorts under en period av varorna eller tjänsterna är intäkten, en så kallad periodisk inkomst.

När får man redovisa en intäkt?

En intäkt ska redovisas i resultaträkningen när sannolika framtida ekonomiska fördelar i form av ökning av värdet på en tillgång eller minskning av värdet på en skuld kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

Vad är övrig omsättning?

Till övrig omsättning räknas allt annat, det vill säga det som inte kategoriseras under nettoomsättning. Detta kan till exempel handla om rörelseintäkter. Ett företag kan även räkna på sin omsättningstillväxt.

Är försäkringar momsfria?

Försäljning och förmedling av försäkringar är momsfria.

Vad är momspliktiga intäkter?

Som intäkter från den löpande verksamheten skall värdet exklusive moms av levererade varor och utförda tjänster redovisas, vid punkt R1 om det är momspliktiga intäkter och vid punkt R2 om det är momsfria intäkter.

Relaterade inlägg: