Vad heter Tors barn?

Innehållsförteckning

Vad heter Tors barn?

Vad heter Tors barn?

Tors hustru är Siv (Sif). De har tillsammans sonen Mode (Móði) och dottern Trud (Þrúðr). Dessutom har Tor, från ett tidigare äktenskap med jättinnan Järnsaxa, sonen Magne (Magni). Deras hem är borgen Bilskirne i Trudvång (Þrúðvangr) i Asgård (Ásgarðr).

Vad heter Odens och Friggs barn?

Balder är son till Oden och Frigg och känd för sin vänlighet, mildhet och klokhet – älskad av alla i Asgård.

Vilka var Odens söner?

Tillsammans med Frigg har Oden sönerna Balder, Hermod och Höder. Som Odens äldste son räknas Tor, vars mor är Jord (isländska Jörð) - alltså jorden själv; möjligen ett sidonamn på Frigg, men den saken är osäker.

Vad kallades de människor som skickas till Valhall?

I svensk folklore kallades även berg som traditionellt betraktades som dödsboenden, för Valhall, och det är därför möjligt att hel-elementet härrör från hallr, dvs sten, och ursprungligen hänvisade till en underjordisk värld, och inte en hall.

Kan Oden kallas?

Oden har omnämnts med ett mycket stort antal namnvarianter, exempelvis "Allfader" när han uppträdde som alla människors och gudars fader, "Enöga" på grund av att han offrade sitt ena öga i Mimers brunn och "Hangadrott" då han hängde sig själv på Yggdrasil som offer åt sig själv både för att vinna kunskap och för att få ...

Vad heter Tors maka?

Tor är son till Oden och Fjorgyn, eller Jord, och är gift med Siv. Han är stor i maten och glad i honungsdrycken mjöd. Som världsordningens härskare bekämpar han jättar och andra vidunder. Att han är med i så många berättelser kanske beror på hans makt och styrka.

Relaterade inlägg: