Vad heter aktien Northvolt?

Innehållsförteckning

Vad heter aktien Northvolt?

Vad heter aktien Northvolt?

Northvolt AB är ett svenskt företag som bygger en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och för lagring av energi. Northvolt grundades 2015 under namnet SGF Energy av Peter Carlsson och har idag över 1200 anställda.

Vad heter batterifabriken i Skellefteå?

Northvolt Ett heter batterifabriken som byggs på Bergsbyns industriområde i Skellefteå. Den ska ha totalt fem produktionslinor, de första två ska köra igång i slutet av 2021. Fabriksytan är lika stor som 71 fotbollsplaner och kommer att ha ungefär 3 000 anställda och 600 robotar när allt är i drift år 2025.

Hur går det för Northvolt?

Northvolts vd lovar produktionsstart före årsskiftet – om det ”så är på nyår” Skellefteå. I slutet av 2021 har Northvolt lovat att produktionen av batterier ska börja. Med bara dagar kvar av året står löftet fast. ”Om det så är ett batteri på nyårsafton så kommer vi göra det”, säger Northvolts vd Peter Carlsson.

Vad betyder Northvolt för Skellefteå?

Northvolt Ett – Framtidens energi skapas här. På Bergsbyns industriområdet i Skellefteå byggs Northvolt Ett, som är den fabrik där Northvolt kommer ha större delen av sin produktion. Fabriken kommer att vara Europas största batterifabrik med tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och lagring av energi.

Hur stor blir Northvolt?

Byggnaden Northvolt Ett blir på drygt 500 000 kvadratmeter när allt blir färdigt. OM DET INTE säger dig så mycket så har Hanna Hedlund en bra jämförelse: – Det finns kartor som visar att Northvolt Ett blir ungefär lika stort som hela Gamla Stan i Stockholm, säger hon.

Relaterade inlägg: