När ska man teckna helförsäkring?

Innehållsförteckning

När ska man teckna helförsäkring?

När ska man teckna helförsäkring?

Detta innebär alltså att om du köper en ny bil som är yngre än tre år, behöver du bara teckna en halvförsäkring hos valfritt försäkringsbolag. När bilen sedan närmar sig sin treårsdag, är det dags att utöka försäkringen med en vagnskadeförsäkring, som är den del som kännetecknar en helförsäkring.

När ska man välja trafikförsäkring?

Är bilen gammal och inte har något värde räcker med en trafikförsäkring. Annars bör du ha bilen åtminstone halvförsäkrad. Se till att ha bilen helförsäkrad om den är helt ny och inte har någon vagnskadegaranti. Vagnskadegaranti ingår ofta de tre första bilen är registrerad.

Är det värt med vagnskadeförsäkring?

Om din bil är mellan fyra och tio så är helförsäkring att rekommendera. Då är du skyddad mot vagnskada, d.v.s. skada på din egen bil. Om du har en bil som är över fyra år gammal så kan du själv avgöra om du vill ha skydd mot vagnskada, eller om det räcker med en halvförsäkring.

Vad händer om man inte betalar försäkring på bilen?

Betalar du inte din försäkringspremie i tid, skickar försäkringsbolaget en påminnelse. Betalas inte påminnelsen senast det datum som anges, slutar försäkringen att gälla. ... Försäkringsbolagen överlåter den obetalda premien som gäller betalningsfristen på påminnelsen till oss (TFF).

Relaterade inlägg: