Vad är temat i Stjärnlösa nätter?

Innehållsförteckning

Vad är temat i Stjärnlösa nätter?

Vad är temat i Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv.

Vilka är huvudpersoner i Stjärnlösa nätter?

Det är dags att skriva om en bok som heter Stjärnlösa nätter. Amàr är huvudperson i boken och han uppfostras med annan kultur i Sverige. När han besöker sin familj i Irak sa hans pappa att “du ska gifta dig med din kusin Amina” men Amár svarade “Nej jag kommer aldrig gifta mig med min kusin”.

Var och när utspelar sig Stjärnlösa nätter?

Det är en hjärtslitande historia vi får i Arkan Asaads debut Stjärnlösa nätter. Asaad är född i den kurdiska delen av norra Irak men växte upp i Eskilstuna. Hans berättelse handlar om något så sällan diskuterat som manligt bortgifte. Handlingen utspelar sig kring år 2000.

Hur inleds Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter handlar om Amàr som växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är arton år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. ... I Stjärnlösa nätter får vi för första gången ta del av en hederskultur från en ung mans synvinkel.

Vilka böcker har Arkan Asaad skrivit?

Stjärnlösa nätter2011 Blod rödare än rött2014Bortom solens strålar2018 Arkan Asaad/Books

Hur många sidor är Stjärnlösa nätter?

E-bok
FormatPocket
SpråkSvenska
SerieStjärnlösa nätter-trilogin (del 1)
FörfattareArkan Asaad
Antal sidor250

Vilket Berättarperspektiv har Stjärnlösa nätter?

Stjärnlösa nätter är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàr ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld - hederskultur från en ung mans synvinkel.

Relaterade inlägg: