Hur många leder finns mellan ett äkta revben och kotpelaren?

Innehållsförteckning

Hur många leder finns mellan ett äkta revben och kotpelaren?

Hur många leder finns mellan ett äkta revben och kotpelaren?

Revbenen utgörs av själva revbenet, men även revbensbrosket (cartilago costalis). De tio översta revbensparen fäster på andra sidan bröstkorgen till processus transversus T1-T10 och bildar här artt. costovertebrales. Revbenspar 11-12 fäster direkt till kotkropparna på T11-T12.

Vilka kotor leder mot revbenen?

Din rygg är sammansatt av 24 kotor. Sju av dessa sitter i nacken och kallas för halsryggen, fem är i svanken och kallas ländryggen och tolv kotor är mellan skulderbladen och kallas bröstryggen. I denna längsta del av ryggraden fäster revbenen, två i varje kota, en på varje sida.

Vilka muskler finns på underbenet?

  • På underbenet finns flera muskler samlade i grupper. Här är några av de viktigaste musklerna: Framför skenbenet ligger främre skenbensmuskeln. Den utgår från skenbenet och vadbenet och fäster vid vristen och tårna. När du spänner muskeln böjs fotleden och tårna uppåt. Yttre vadmuskeln och inre vadmuskeln finns på underbenets ...

Vad är musklerna på lårets baksida?

  • På lårets baksida finns tre muskler som tillsammans sträcker i höftleden och böjer och vrider benet i knäleden. De musklerna brukar kallas hamstringsmusklerna. På insidan av låret finns fem muskler som alla för benet inåt mot mitten av kroppen. Den största muskeln kallas stora inåtförarmuskeln. Förstora bilden.

Hur fäster musklerna vid skelettet?

  • Senor fäster musklerna vid skelettet Varje skelettmuskel omges av en hinna av bindväv. Där muskeln tar slut övergår bindväven i en sena som fäster vid skelettet. Senorna består av stram bindväv.

Relaterade inlägg: