Vad heter Poseidons häst?

Innehållsförteckning

Vad heter Poseidons häst?

Vad heter Poseidons häst?

Men Poseidon förvandlade sig till en hingst och hann strax upp henne. Tillsammans fick de hingsten Arion, som var en häst som både kunde prata och förstå mänskligt tal. En gång kom Afrodite på Poseidon och nymfen Medusa när de älskade på golvet i Afrodites tempel.

Vem är hästens moder?

Enligt legenden föddes Pegasos tillsammans med Chrysaor ur monstret Medusas blod efter att Perseus huggit av hennes huvud.

Vad kunde Poseidon göra?

Poseidon är havets, källornas, flodernas och jordbävningarnas gud i grekisk mytologi. Poseidons attribut är treudden och delfinen och han skapade den första hästen. Han motsvaras hos romarna av Neptunus.

Vilken gud är Poseidon?

Under antiken sågs Poseidon av både greker och romare (av de senare kallades han Neptunus) som havets och vattnets härskare, en av de högsta gudarna och bror till Zeus (Grekland) respektive Jupiter (Rom). Poseidon, trodde man, styrde över farliga undervattensströmmar och vilda oväder till havs.

Vem är äldst Hades eller Poseidon?

Beskrivning. Poseidon var son till Kronos och Rhea, äldre bror till himmelsguden Zeus och till dödsguden Hades, samt make till Amfitrite.

Relaterade inlägg: