Vad hette Selma Lagerlöfs föräldrar?

Innehållsförteckning

Vad hette Selma Lagerlöfs föräldrar?

Vad hette Selma Lagerlöfs föräldrar?

Det hela började den 20 november 1858, då Selma Lovisa Ottilia Lagerlöf föddes på Mårbacka i Östra Ämterviks socken i Värmland. Hon var det näst yngsta barnet till löjtnant Erik Gustav och hans hustru Louise Lagerlöf, född Wallroth. De äldre syskonen hette Daniel, Johan och Anna.

Vad hette Selma Lagerlöfs pappa?

Det muntliga berättandet, som var en del av hennes uppväxt, kom att få stor betydelse för hennes författarskap. Hennes far, godsägaren och löjtnanten Erik Gustaf Lagerlöf, var en sällskapsmänniska men saknade förmågan att driva lantbruket.

Var har Selma Lagerlöf bott?

Falun VärmlandLandskrona Selma Lagerlöf/Places lived Även om Lagerlöf förknippas med Mårbacka bodde och verkade hon i Falun under många år, och det var där hon skrev några av sina främsta verk.

Vilka priser har Selma Lagerlöf fått?

Nobel Prize in Literature Selma Lagerlöf/Awards År 1909 blev författaren Selma Lagerlöf den första kvinnan som fick Nobelpriset i litteratur. De böcker hon hade skrivit och blivit känd för var bland annat Gösta Berlings Saga, Jerusalem och Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Vem var Selma Lagerlöfs mamma?

Louise Lagerlöf Selma Lagerlöf/Mothers

Varför såldes Mårbacka?

Familjens ekonomi var dålig och 1887 var familjen tvungna att flytta. Huset såldes först till en släkting, men 1889 gick gården ur släktens händer. Det blev ett av Selma Lagerlöfs stora mål i livet att en dag kunna köpa tillbaka Mårbacka.

Relaterade inlägg: