Vad menas att en bok är häftad?

Innehållsförteckning

Vad menas att en bok är häftad?

Vad menas att en bok är häftad?

Häftad: Enklare bindning, vanligen med lim, mjuk pärm (enkel pärm, ej invikt som på danskt band). Flexband: En variant av häftad är flexband.

Vad menas med kartonnage?

Förlagsband är ett annat namn för inbunden. Skyddsomslag med flikar är vanligt. Kartonnage är ett enklare hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag, det vill säga där omslaget är tryckt direkt på pärmen.

Varför heter det danskt band?

Danskt band innebär att omslagets flikar viks in på fram- och baksida, vilket ger möjligheten att ha ytterligare information på insidan av omslaget. Danskt band är en typ av bok med mjuka pärmar, men med flikar som går att vika in.

Hur stor är en pocketbok?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Kan bok vara?

En bok är ett medium för kommunikation – innehållet kan, men måste inte vara, någon form av litteratur. En bok är en produkt som består av flera sammanhäftade eller ihoplimmade blad (ark), vars innehåll ofta är text och/eller bilder, och som ofta täcks av ett omslag med upplysning om bokens titel och författare.

Vad är halvfranskt band?

Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn. ... Inbundet (trådbundet) och helt klätt i pergament (av get-, får- eller kalvskinn).

Vad är en kartonnage bok?

Kartonnage: Hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag. Klotband: Hårdband klätt med klot, trådbunden rygg. Pocket: Mjukband med limmad rygg, pocketprisgrupp på baksidan. Standardmått: 1 mm.

Vad menas med Halvklotband?

Halvklotband: Hårdband med trådbunden rygg. Ryggen är klädd med klot. Häftad: Mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg. Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag.

Vad betyder bokbinderi?

Vad gör en Bokbindare? Bokbindare arbetar med böcker, pocketböcker, broschyrer, häften, tidskrifter och andra trycksaker. Tidigare var bokbinderi enbart ett hantverksyrke men i dag utförs arbetet till stor del av maskiner. Att binda böcker för hand är ett hantverksyrke och man arbetar då mot en liten marknad.

Hur stor är en vanlig bok?

Romaner har ofta formatet 1 mm (bredden anges alltid först) eller 1 mm, akademiska avhandlingar och offentliga utredningar är som regel 1 mm (statsformat), läroböcker är ofta 1 mm (G5) eller 2 mm, enklare rapporter skrivs ut från den egna skrivaren i 2 mm (A4) och ...

Relaterade inlägg: