Vilken skola gick Jan Guillou på?

Innehållsförteckning

Vilken skola gick Jan Guillou på?

Vilken skola gick Jan Guillou på?

Solbacka läroverk[redigera | redigera wikitext] Solbacka läroverk var en internatskola nära Stjärnhov, Södermanlands län. Skolan, som grundades 1901 och lades ned 1973, var en real- och gymnasieskola med internat för pojkar och externat för lokala flickor. Från slutet av 1940-talet antogs även flickor till internatet.

Vilket internat gick Jan Guillou?

Förutom ”Ondskan” har Jan Guillou skrivit om Solbacka i flera reportage, och anses vara en anledning till att skolan inte blev riksinternat 1970 – något som ledde till att skolan sedan stängde ned. Redan när Jan Guillou slutade på Solbacka 1960 drömde han om få skolan nedstängd, säger han.

Vilken skola baseras ondskan på?

Filmandet pågick under 30 dagar från början av oktober till november 2002 . Skolan Stjärnsberg i filmen är baserad på Solbacka läroverk, en verklighetsbaserad internatskola som är inspirerad av Jan Guillous vistelse på skolan.

Vilken genre har boken ondskan?

självbiografisk roman Självbiografisk skönlitteratur Evil/Genres

Vilken typ av bok är Ondskan?

självbiografisk roman Självbiografisk skönlitteratur Evil/Genres

Hur ser Erik ut i Ondskan?

Person beskrivning: Erik är en kille från Stockholm, han bor med sina föräldrar och sin lillebror. Först är han ganska så elak, han slår andra för att fortfarande kunna vara ledare i ”gänget”. Men han tycker illa om våld och trappar ner på det. Hans sadistiske far tycker om att slå honom, med diverse ”våldsinstrument”.

Relaterade inlägg: