Vad heter slottet i Helsingör?

Innehållsförteckning

Vad heter slottet i Helsingör?

Vad heter slottet i Helsingör?

Kronborg Slott ligger i Helsingör och är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet och år 2000 kom Kronborg Slott med på Unescos världsarvslista. Slottet erbjuder både unika upplevelser och en fantastisk historia som kungligt slott och fästning.

Var finns de danska riksregalierna?

Rosenborg ägs av det danska kungahuset men är idag ett museum, och i slottets källare finns bland annat "skattkammaren" som innehåller de danska kronjuvelerna och riksregalierna.

Vad heter Slottet i Köpenhamn?

Rosenborg Slott Besök slottet, som byggdes år 1606-34 och se bland annat de danska kronjuvelerna och kungakronorna.

Vad heter det danska slottet?

Det är på Amalienborg Slott som Danmarks drottning bor, så om du är intresserad av kungahuset så är det hit du ska bege dig. Det är även här du kan se vaktparaden och högvaktsavlösningen varje dag klockan 12 (högvakten går hit från Rosenborg Slott). Om drottningen är hemma så går även högvaktens musikavdelning med.

På vilket slott utspelas Hamlet?

Det finns många mysterier kring Shakespeare och ett av dem är frågan om han någonsin besökte Kronborg slott eller ej. I pjäsen om Hamlet heter slottet Castle Elsinore, vilket är det engelska namnet för Helsingör, staden där du kan besöka Kronborg.

I vilken park ligger Rosenborgs slott?

Kongens Have, även kallad Rosenborg Have, ligger i centrala Köpenhamn. Den lummiga parken är ett av de populäraste utflyktsmålen i staden och besöks av omkring 3 miljoner människor årligen. Kongens Have i centrala Köpenhamn omgärdar renässansslottet Rosenborgs slott där bland annat kronjuvelerna förvaras.

Vad heter parken där Rosenborgs slott ligger?

Rosenborgs slott (danska Rosenborg Slot) är ett slott i Kongens Have, centralt i nuvarande Köpenhamn. Slottet är i dag museum och kan uppvisa en mängd dyrbara kungliga ägodelar från 1600-talet och framåt, däribland de danska riksregalierna.

Vem bor i Amalienborg?

Drottning Margrethe och hennes familj har Amalienborg som sin residens. Du vet att de är hemma när den danska flaggan är hissad över palatset.

Relaterade inlägg: