Vad består russin av?

Innehållsförteckning

Vad består russin av?

Vad består russin av?

raisins secs, av lat. racemus (druvklase)) är de mogna, torkade bären (vindruvorna) av olika slag av vinrankan, Vitis vinifera. Russin är mycket söta i smaken eftersom de naturligt innehåller mycket socker.

Vad heter sockret i russin?

dyl.) Det är bara det att russin innehåller framförallt druvsocker (fan tro't) och druvsocker smakar mindre sött än vanligt socker men innehåller mer och snabbare energi.

Vilka druvor gör man russin av?

Druvorna som ska bli russin är små kärnfria gröna druvor som växer i täta klasar. De är mycket goda att äta färska. Druvorna är söta och deras goda smak framhävs när vi äter dem solvarma direkt från vinrankan.

Vad gör russin?

Verkar avstressande och tillför kroppen många av de ämnen som kroppen förbrukar vid stress. Motverkar förstoppning då russin innehåller mycket bra fibrer samtidigt som den hjälper matsmältningen. Stärker skelett. Stärker nerver.

Hur mycket socker innehåller ett russin?

Russin innehåller omkring 60 gram socker per 100 gram och nötter och frön 1- 7 gram. Utbudet av frukostflingor är oftast stort –försök att hitta en produkt med lågt sockerinnehåll. Under 5 gram sockerarter per 100 gram räknas som lågt sockerinnehåll.

Hur odlar man russin?

Druvorna läggs på stora dukar på den varma marken och får torka i solgasset. På en dryg vecka mognar druvorna till bärnstensbruna aromatiska sultanrussin – Sveriges mest sålda russin. I den Egeiska regionen i västra Turkiet odlas de druvor som blir Saltå Kvarns KRAV-märkta russin.

Relaterade inlägg: