Får man lön för innevarande månad?

Innehållsförteckning

Får man lön för innevarande månad?

Får man lön för innevarande månad?

Har en anställd timlön betalar arbetsgivaren ut lönen i efterskott och har en anställd månadslön betalar arbetsgivaren vanligtvis ut lönen i förskott. Många kollektivanställda har timlön därför är det mer vanligt att de får sin lön utbetald i efterskott medan tjänstemän får sin lön utbetald innevarande månad.

När får man lön om man är timanställd?

Du kan vara antingen timanställd vid behov eller ha månadslön. Timlön betalas ut månaden efter de arbetade dagarna, medan månadslön betalas ut redan samma månad.

Vad innebär lön i förskott?

Att ge en anställd förskottlönen innebär i praktiken att du som arbetsgivare lånar ut pengar genom att betala för arbete som ännu inte utförts. ... När det kommer till förskottlön är det helt upp till dig som arbetsgivare att bestämma om förskott ska medges eller inte.

Får man lön på julafton?

Nyårsdagen, trettondagen, långfredagen, påskafton, annandag påsk, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, pingstafton, pingstdagen, Sveriges nationaldag, midsommarafton, julafton, juldagen, annandag jul och nyårsafton är arbetsfria dagar med bibehållen lön.

När ska man ha månadslön?

Det finns kollektivavtal som kräver att anställda ska ha månadslön om de jobbar heltid. Ett exempel på detta är butiksavtalet Handelsanställdas Förbund. Den stora skillnaden mellan timlön och månadslön är att timlönen varierar från månad till månad beroende på hur många dagar som blir arbetstid.

När får vi lön denna månad?

Din lön betalas normalt ut den 25:e varje månad. ... Du får din lön den 25:e varje månad, med vissa undantag: När den 25:e infaller på en lördag görs utbetalningen den 24:e (på fredagen). När den 25:e infaller på en söndag görs löneutbetalningen den 26:e (på måndagen).

Relaterade inlägg: