När bytte Sparbanken namn till Swedbank?

Innehållsförteckning

När bytte Sparbanken namn till Swedbank?

När bytte Sparbanken namn till Swedbank?

Banken expanderade i de baltiska länderna genom förvärv av aktier i Hansabank. 2004 blev Hansabank en del av Swedbank. FöreningsSparbanken och tidigare Sparbanken Sverige hade som internationellt namn Swedbank. 2006 bytte FöreningsSparbanken AB namn till Swedbank AB.

Är Swedbank statligt?

Swedbank, staten äger 3,3 procent, NY, ingen försäljning ”i närtid”. Folksam: 14,6 procent. Fristående sparbanker: 11,6 procent. Sparbankstiftelserna: 4,6 procent.

Har jag Swedbank eller sparbankerna?

De allra flesta sparbanker och Swedbank har ett orange mynt med en ek i logotypen, vilket symboliserar samarbetet. Detta kan leda till att man lätt kan tro att Swedbank äger sparbankerna vilket inte är korrekt, det faktiskt är precis tvärtom*.

När började Swedbank?

1997, Göteborg, Sverige Swedbank/Founded

Är Swedbank privatägd?

Swedbank AB är en svensk bank med verksamhet i Norden och Baltikum. Den bildades som Föreningssparbanken 1997 och namnändrade till Swedbank 2006. ... De största ägarna av Swedbank är Folksam och Sparbanks-Gruppen – Medlemsbanker som utgör Sparbanksintressenter i Swedbank.

Är Swedbank privat?

Swedbank är därmed den bank med sammanlagt flest kunder i Sverige och de tre baltiska länderna. Banken är dock en mindre aktör inom private banking. Koncernen har totalt 267 kontor i Sverige och de baltiska länderna. Balansomslutningen uppgick till 2 408 miljarder kronor (2019-12-31).

Har Swedbank statlig insättningsgaranti?

Vilka insättningar omfattas? Swedbanks inlåningskonton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan hitta mer information om detta på de sidor där olika inlåningskontotyper beskrivs. Information finns också i de allmänna villkoren för olika inlåningskontoprodukter.

Relaterade inlägg: