Vad heter nationalparken på Södertörn?

Innehållsförteckning

Vad heter nationalparken på Södertörn?

Vad heter nationalparken på Södertörn?

Södra skärgården rymmer många attraktiva naturupplevelser och närmare staden hittar man en av länets två nationalparker; Tyresta nationalpark samt de stora naturreservaten som Orlångens naturreservat, Gömmarens naturreservat och Paradisets naturreservat.

Vilka kommuner ingår i Södertörn?

Södertörn är det geografiska område som bildar södra delen av Stockholms län och omfattar de åtta kommunerna Botkyrka, Nykvarn, Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Södertälje och Tyresö.

Vem äger Södertörns högskola?

Södertörns högskola är en svensk statlig högskola med verksamhet i kommundelen Flemingsberg, Huddinge kommun i Stockholms län. Högskolan bedriver utbildning och forskning inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och teknik.

Är Södertörn ett universitet?

Idag är Södertörns högskola ett stabilt lärosäte i Flemingsberg i södra Storstockholm med omkring 11000 studenter. ... Södertörns högskola bedriver forskning inom ett flertal områden. Under lång tid har högskolan särskilt fokuserat på Östersjö- och Östeuropaforskning för vilken Östersjöstiftelsen varit en viktig finansiär.

Vad heter Södertörns ABC stad?

Närhet till jobb, kollektivtrafik och service var bärande idéer när ABC-staden Vällingby byggdes på 1950-talet. Nu inspireras forskare av de tankarna när flera nya stadskärnor ska utvecklas.

När byggdes Södertörns högskola?

1996 Södertörn University/Founded

Hur bra är Södertörns högskola?

En levande mötesplats för nya tankar och ny kunskap Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap. Södertörn högskolas programutbud är brett och varierat med omkring 80 program och 260 kurser.

Relaterade inlägg: