Vad heter Systembolaget i Danmark?

Innehållsförteckning

Vad heter Systembolaget i Danmark?

Vad heter Systembolaget i Danmark?

Vinmonopolet etablerades 1922, då staten 1922 började tillåta försäljning av vin via eget monopol, och sedan 1927 sprit.

Hur köper man sprit i Finland?

En person som fyllt 20 år kan köpa alla slags alkoholdrycker från Alko (motsvarande Systembolaget). Kunden kan bli ombedd att uppvisa sitt pass eller id-kort. Öl och cider säljs på mataffärer fram till klockan 21 varje dag. Vin, likörer och sprit går endast att köpa på Alko.

Var köper man vin i Norge?

För att köpa sprit måste man vara 20 år. Man kan köpa öl i de flesta butiker, men bara fram till klockan 20.00 på vardagar och till klockan 18.00 på lördagar. Starköl, vin och sprit säljs bara i Vinmonopolets butiker (Norges motsvarighet till Systembolaget), som finns i de flesta större städer.

Får man dricka alkohol på allmän plats i Finland?

Lagen säger att det är förbjudet, men det finns undantag. Att avnjuta en kall öl på en picknickfilt i parken är fullt tillåtet, men då förväntas du kunna bete dig sofistikerat.

Vilken alkohol kan man köpa när man är 18?

Åldersgränserna för köp av alkohol Ungdomar som fyllt 18 år får köpa drycker som har en alkoholhalt på högst 22 procent. Personer som fyllt 20 år får köpa alla slag av alkoholdrycker.

Relaterade inlägg: