Hur är det att ha en tax?

Innehållsförteckning

Hur är det att ha en tax?

Hur är det att ha en tax?

Den är lojal, kärleksfull och tålig. Taxen är känd för att vara en bra familjehund eftersom den ofta trivs tillsammans med barn, och den är en alldeles utmärkt vakthund. Det är en energisk liten hund men med ett jämnt temperament. Taxar är också kända för att vara självständiga vilket ibland slår över i envishet.

Är tax en terrier?

Din terrier eller tax har också en tendens att skälla när den blir upphetsad och njuter av att riva sönder papper och leka dragkamp med dig och andra hundar.

Vad är en Kanintax?

Storlek och utseende. Taxen förekommer i tre olika storlekar där bröstomfånget avgör vilken variant den tillhör. Kanintax är den minsta varianten med bröstomfång upp till 30 cm och en vikt på cirka 3-4 kg.

Är tax Skällig?

Taxar är framavlade för jakt, så det är inte konstigt att en del av dem gillar att gräva. En del är dessutom skälliga och i en undersökning hamnade tax högt på listan när det gäller destruktivt beteende.

Finns i tax variant?

Taxen förekommer i tre hårlag; korthårig, strävhårig och långhårig, samt tre storlekar, normalstor tax, dvärgtax och kanintax vilket ger nio varianter. Strävhåriga taxars päls bör normalt plockas ungefär två gånger per år. De korthåriga saknar nästan helt det behovet.

Hur mycket väger en strävhårig tax?

Den har en kort, sträv päls med buskiga ögonbryn och skägg. Pälsen finns i en mängd färger (se rasstandarden för mer information). En vuxen tax väger 9–12 kg och är omkring 35 cm i mankhöjd.

Relaterade inlägg: