Vad spelade Tommy Körberg i Chess?

Innehållsförteckning

Vad spelade Tommy Körberg i Chess?

Vad spelade Tommy Körberg i Chess?

Redan i den första konsertversionen av Björn Ulvaeus, Tim Rice och Benny Anderssons musikal Chess sjöng han den manliga huvudrollen Anatolij Sergievskij och spelade samma roll i originaluppsättningen i London 1986–1989.

Vad heter Tommy Körbergs pappa?

Ingvar Körberg Tommy Körberg/Fathers

Har Tommy Körberg syskon?

Rosa Körberg Tommy Körberg/Siblings

När utspelar sig Chess?

Chess utspelar sig under det kalla kriget på 1980-talet och ramberättelsen kretsar kring en amerikansk och en sovjetisk schackspelare. Florence är assistent till den amerikanske spelaren och en mycket skicklig schackspelare själv. Vid urpremiären på Chess i London 1986 spelades Florences roll av Elaine Page.

När spelades Chess i Stockholm?

Urpremiären på den engelskspråkiga CHESS var i London 1986 där den gick i tre år och spelades 1130 gånger. En första version av CHESS på svenska hade premiär på Cirkus i Stockholm 2002 i regi av Lars Rudolfsson. CHESS har satts upp världen över i 20 olika länder.

Vem imiterar Tommy Körberg i klassfesten?

Här överraskar imitatören Anders Mårtensson Tommy Körberg.

Vad heter Tommy Körbergs syster?

Rosa Körberg från bandet Attack med hitten Ooa hela natten! Rosa Körberg, syster till Tommy, slog igenom som sångerska i bandet Attack, som fick en superhit 1981 med ”Ooa hela natten!” Rosa deltog också i Melodifestivalen 1984 med låten ”Schack & Matt”.

Relaterade inlägg: