Vad är stryka isär sömmen?

Innehållsförteckning

Vad är stryka isär sömmen?

Vad är stryka isär sömmen?

Pressa – Att dela en söm på avigsidan (pressa isär sömsmånerna), för att få en platt söm. Att pressa innebär att stryka med hög värme och en fuktig presstrasa (kan vara en bit av ett gammalt lakan) mellan plagget och strykjärnet. För tåliga tyger kan man bara fukta själva tyget.

Vad heter sömmen som sys för hand för att inte synas?

Smygsömmen är genial. Den är logisk, lätt att lära sig och så osynlig att du kan sy med en tråd i helt fel färg utan att det syns efteråt. Hemligheten är att tråden ormar sig mellan de två tygdelarna som ska sys ihop.

Vad heter Infodring på engelska?

Mest känd är Lycra. Används i underkläder, baddräkter m.m. Engelska för infodring. Förkortas FQ.

Varför pressar man sömmar?

Jag hoppas att jag har nu lyckats övertyga någon om att prova att pressa sömmarna på sitt plagg. Utseendet på det färdiga plagget förhöjs något otroligt och en pressad söm blir mer följsam och ger utseendet av att hela ditt plagg är i ett och samma stycke. Det faller snyggare och ser mycket mer arbetat ut.

Vad är Mönsterdelar?

I ett symönsters mönsterdelar finns en pil som markerar trådriktningen. När du placerar mönsterdelarna på tyget ser du till att du lägger dem så att deras pil följer tygets trådriktning. MOT VIKT KANT = innebär att man viker tyget och låter den aktuella sidan i mönsterdelen ligga emot tygets vikta kant.

Relaterade inlägg: