Vilka delar av Stockholm ligger i Uppland?

Innehållsförteckning

Vilka delar av Stockholm ligger i Uppland?

Vilka delar av Stockholm ligger i Uppland?

Landskapets centrala och norra del tillhör Uppsala län. Den östra och södra delen tillhör Stockholms län. Östra delen av Sala kommun i Västmanlands län ligger i västligaste Uppland.

Vad betyder Uppland?

Uppland (traditionellt stavat Upland) är ett landskap i östra Svealand i Sverige. Det gränsar mot Ålands hav i norr och öster, Gästrikland i nordväst, Västmanland i väster och Mälaren och Södermanland i söder. ... Uppland brukar kallas för slottens, herresätenas, runstenarnas och fornlämningarnas landskap.

Vem är Sveriges största stad?

  • Stockholm är Sveriges största stad. Förutom att vara den största staden i landet så är den även vår huvudstad. Inom tätorten bor invånare, vilket gör att Stockholm även är den största staden i Norden. I jämförelse så har Köpenhamn invånare och Helsingfors på andra- respektive tredjeplats.

Vad är Sveriges fjärde största stad?

  • Sveriges fjärde största stad Uppsala ligger på den platta Uppsalaslätten i Uppland. År 2011 passerade Uppsala kommun 200 000 invånare, vilket gjorde att staden utropade sig till storstad.

Vilka städer är Sveriges största städer?

  • Sveriges största städer. Lista på tätorter efter invånare. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping ...

Relaterade inlägg: