Varför vill du jobba som polis?

Innehållsförteckning

Varför vill du jobba som polis?

Varför vill du jobba som polis?

"Som polis får du göra en insats. Du hjälper både enskilda människor och samhället i stort. Det är ett viktigt yrke. Även om det finns tuffa stunder är det verkligen värt det.

Vad får man ut som polis?

Alla medarbetare inom polisen kan friskvårdsbidrag som en skattefri förmån från arbetsgivaren. Polismyndigheten ger en ersättning på 100 procent av kostnaden för friskvårdsaktiviteter, med maxbeloppet 1800 kronor per år. Polismyndigheten erbjuder också alla medarbetare, utom timanställda, en friskvårdstimme.

Vad är det viktigaste inom polisyrket?

Polisens uppgifter En av polisens viktigaste uppgifter är att förebygga och förhindra brott. Vanligast är att arbeta i yttre tjänst och med utredningar, som att ta upp anmälningar, hålla förhör och ta föremål i beslag. Åtgärder som kräver att du har kunskap om vilka lagar som gäller.

Är det roligt att jobba som polis?

Det är roligt att gå till jobbet när arbetsuppgifterna är spännande och varierande. Arbetet som polis ger en bra inblick i hur samhället fungerar. Det känns bra att hjälpa utsatta människor och arbeta mot brottslingar. Nackdelarna med yrket är att det kan kännas jobbigt att uppleva tråkiga och hemska situationer.

Vem passar som polis?

Den övergripande slutsatsen är dock att den önskade polisprofilen överensstämmer med ”en psykologiskt frisk, sund individ, som sannolikt skulle prestera bra i många olika arbetssituationer”. I studien ges exempel på olika personlighetsstörningar. Vilka av dessa som är särskilt problematiska hos poliser är dock hemligt.

Vad tjänar en polis 2020?

Lönestatistik för polis, inspektör i olika regioner i Sverige
RegionMedellön 2020
Västsverige36700
Norra Mellansverige35700
Mellersta Norrland34800
Övre Norrland35500

Får man betalt under polisutbildning?

Polisutbildningen är fem terminer som omfattar heltidsstudier och sex månaders betald aspirantutbildning. Som polis arbetar du med att förebygga, förhindra och utreda brott.

Vilka är polisens viktigaste uppgifter?

Det är polisens uppgift att kontrollera att alla i Sverige följer svensk lag. Polisen samarbetar med skolor, kommuner, företag, föreningar och myndigheter för att förebygga brott och skapa trygghet. Vid brott ska polisen ingripa. Polisen arbetar också med att utreda brott.

Relaterade inlägg: