Vad innebär GOTS certifiering?

Innehållsförteckning

Vad innebär GOTS certifiering?

Vad innebär GOTS certifiering?

Global Organic Textile Standard (GOTS) är den världsledande textilhanteringsstandarden för ekologiska fibrer inklusive sociala kriterier. Det är en oberoende certifiering för hela textilhanteringskedjan.

Vad är GOTS certifierad bomull?

GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell erkänd standard för ekologiska textilier. Minst 70% av det färdiga plagget måste vara tillverkat av ekologiska fibrer. Våra GOTS-certifierade underkläder består av 92% ekologisk bomull.

Vad betyder GOTS märkt?

Global Organic Textile Standard, GOTS, utfärdas av en certifierad märkningsorganisation startad av miljöorganisationer i Tyskland, USA och Japan. GOTS innebär att plagget som märket sitter på innehåller ekologiskt odlad bomull.

Hur blir man GOTS certifierad?

Bara textila produkter gjorda av minst 70 % (märkning ”made with organic”) eller 95 % (märkning ”organic”) certifierade ekologiska råmaterial kan bli GOTS certifierade. Det måste stå på etiketten som de färdiga varorna märks med.

Varför finns GOTS?

GOTS-certifieringen Global Organic Textile Standard (GOTS) är en certifiering för ekologiska textilier. Den introducerades 2006 med syfte att försäkra konsumenten om en ekologisk textil. GOTS har två olika märkningar, den ena kräver minst 95 % ekologiska fibrer, och den andra 70 % av dessa.

Vad innebär GOTS om du ska handla kläder?

GOTS är en internationell certifiering och oberoende av vilket land klädesplagget är tillverkat i är det samma GOTS-märke och samma kriterier som gäller. Fler och fler av tillverkarna av ekologiska kläder har gått med i GOTS certifieringsprogram.

Vad innebär det att kläder är ekologiska?

Vår definition av ekologiska kläder: Kläder som till största delen består av naturfibrer som odlats ekologiskt, dvs utan kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödning och inte är GMO. Vidare använder man inga miljö- eller hälsofarliga kemikalier vid beredningen, blekning och färgning etc.

Vad har bomull för egenskaper?

Bomullens egenskaper Bomull är ett väldigt tåligt material. Det kan tvättas och torkas i höga temperaturer utan att det bryts ner, dock med risk för krympning. Det är också en väldigt skön fiber som känns mjuk och len mot huden och som har utmärkta egenskaper för att ta upp fukt.

På vilka produkter finns GOTS?

Global Organic Textile Standard, GOTS, är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på textilfibern och på de kemikalier som används i bearbetningen men också på paketering, märkning och distribution.

Relaterade inlägg: