Varför får man sår mellan tårna?

Innehållsförteckning

Varför får man sår mellan tårna?

Varför får man sår mellan tårna?

Fotsvamp är en infektion som orsakas av mikroskopiskt små svampar. De vanligaste symtomen är flagande hud, klåda och sveda mellan tårna. Ibland kan du också sprickor i huden, ofta mellan lilltån och tån intill. Här hittar du läkemedel mot fotsvamp och klåda.

Varför kliar det på min pung?

Svamp i ljumskarna är vanligast hos män. Ofta är det idrottande män som drabbas då svampen trivs fuktiga miljöer. Det är lätt att se när huden i ljumsken blir infekterad av svamp – det kliar och svider och ofta ger svampen ett rödbrunt och fjällande utslag högt upp på insidan av låren och ibland även på pungen.

Hur behandlar man svamp mellan tårna?

Du kan själv behandla fotsvamp med receptfria läkemedel som finns på apotek. Vissa svampmedel använder du en enda gång, andra i några veckor. Läkemedlen finns bland annat som kräm, gel och lösning. Gel är uttorkande och kan vara bra om huden är fuktig, medan kräm passar bättre för torr hud.

Hur smittsamt är fotsvamp?

Hur smittar fotsvamp? Fotsvamp kan smitta genom hudflagor eller andra partiklar på golv, mattor, sängkläder, strumpor och skor. Det vanligaste är att smittan överförs i gemensamma omklädningsrum, simhallar och liknande där många går barfota.

När det kliar?

Klåda i huden kan bero på allt från torr hud och eksem till nässelutslag, virusutslag och insektsbett. Det är vanligt att själv förvärra besvären genom att klia och riva på huden. Då kan det uppstå små sår som leder till infektion i huden. Behandlingen varierar beroende på vad som orsakar klådan.

Varför kliar det så mycket på snoppen?

En vanlig orsak till att huden på ollonet och förhuden blir röd och irriterad är att du tvättat penisen för ofta eller med tvål eller duschkräm. Då blir huden uttorkad och du kan få små sprickor. Det kan även svida och klia. Använd inte tvål eller duschkräm när du tvättar penisen.

Varför kliar det på snoppen?

Att tvätta penisen med tvål kan orsaka hudutslag, klåda och torr hud. Särskilt förhudens insida och ollonet är känsliga för uttorkning. Du kan i stället använda en oparfymerad olja som till exempel barnolja för att återfukta huden.

Relaterade inlägg: